Seminar – Rolul actorilor economici în salvarea mediului

Odată cu industrializarea începută în secolul trecut se constată o tot mai mare nevoie de gestionare a impactului pe care dezvoltarea comunităților în plan global îl are asupra mediului.

Viața omului este cea care are cel mai mult de suferit în contextul emisiilor de carbon, al poluării cu deșeuri și cu substanțe nedegradabile, ducând la dezechilibre ecologice cu potențial destructiv.

„Salvarea mediului” în sine, ca sintagmă, descrie realitatea tristă în care cu toți ne aflăm de a “salva” ceea ce se mai poate pentru a oferi continuitate și sustenabilitate vieții în plan local, național și global.

Proiectul “Solidar – parteneri la succes” are în vedere prin acțiunile lui promovarea unor politici și dezvoltarea unor discipline aferente mediului economic ce pot ajuta la ameliorarea oricăror inițiative cu impact negativ dar și la îmbunătățirea amprentei verzi pe care fiecare entitate o are prin activitățile ei economice și sociale.

Dacă ar fi nevoie de marcat un punct important în evoluția unei noi afaceri pentru a produce efecte pozitive în zona protecției mediului, atunci locul ar fi cel din sfera schimbării mentalităților.

Informarea cu ocazia Seminarului cu tema ”Rolul actorilor economici in salvarea mediului” din 16.12.2019 ce a avut loc la Constanța a vizat tocmai acest lucru.

Viitorii antreprenori în economie socială pot fi agenți ai schimbării prin achiziționarea informațiilor necesare și însușirea unor practici și discipline cu aplicabilitate chiar în afacerile din domeniul economiei sociale pe care aceștia le vor ctitori.

Nu există oportunitate mai grozavă decât aceea de a proiecta după bunul plac (dar și în conformitate cu cerințele în domeniu) o afacere care să producă beneficii într-o comunitate definită din punct de vedere socio-economic și să se alinieze politicilor de mediu în modul în care va funcționa aceasta în orice comunitate.

Seminar – Rolul actorilor economici în salvarea mediului